fredag 10 oktober 2008

Pysselpassion Idol- Vecka 1

Tadaaam..

Pysselpassion Idol 2008 presenterar sin första deltävling!

Temat för denna första veckofinal var Grattis Idol 5 år!

Denna första vecka nu så är det lite lyx.. för alla ni glada deltagare kan faktiskt VÄLJA mellan 2 utmaningar denna gång. En BOM-utmaning (BOM = Boken om mig) och en materialutmaning. Detta kan komma att hända fler gånger då vi vill att det ska vara lätt för er kortmakare att vara med också.

Bonusprodukt vecka 1: Spets! Använd spets på ditt alster och det ger dig 20 poäng.

Nå, vad kan ni nu då välja på för utmaningar..

BOM-utmaning vecka 1

Idoldeltagarna fick välja var sin låt som varit en hit de senaste 5 åren. Din utmaning blir att göra en LO om något stort och viktigt för dig som gått av stapeln någon gång de senaste fem åren. Något som har påverkat dig på något sätt, något som är värt att bevara för att det är en del av den du är. Som en extra twist vill vi även att du använder dig av 5 (inte mer, inte mindre) olika papper (Detta inkluderar både Cardstock och mönstrat papper).

När du mailar in ditt bidrag vill vi att du skriver vilka fem papper du använt och om du har dold journaling vill vi gärna att du skriver en liten resumé av din text till oss i mailet, så vi vet vad det är för händelse som påverkat dig. Är du berättigad till någon annan poäng (order hos PP, stämpel från PP eller bonusprodukt) så måste du ange detta i ditt mail.

Eller om inte detta lockar dig så kan du istället välja att göra följande utmaning istället...

Materialutmaning vecka 1

Utmaningen består i att göra ett kort eller en LO på temat födelsedag med material från fem olika tillverkare. På ditt kort eller LO ska det även finnas med: (valfritt antal)

* brads

* chipboard

* blommor

* bling av något slag

*chalk

När du mailar in ditt bidrag vill vi att du skriver vilka fem tillverkare du använt ditt material från och förtydliga gärna var på ditt alster vi hittar brads, chipboard, blommor, bling och chalk om det inte är jättetydligt. Är du berättigad till någon annan poäng (order hos PP, stämpel från PP eller bonusprodukt) så måste du ange detta i ditt mail.

*******

Vi uppmuntrar fantasi, kreativitet och egna lösningar, så länge som du även uppfyller tävlingskraven.

Du får självklart göra båda utmaningarna MEN du kan bara tävla med ETT bidrag!

Hur är det nu med de där 24 timmarna nu när tävlingen postas lite i förtid. Ja, vi gör såhär, eftersom det är första tävlingen och jag startade i förväg så fölänger vi de 24 timmarna.. Jag skulle egentligen ha postat denna tävling klockan 10.00 imorgon lördag. Så alla bidrag som inkommer i vår mailbox innan söndag 12/10 kl. 10.00 får poäng för inom 24timmarsgränsen! Men sista inskick är fortfarande onsdag kl. 20:59

Tänk om det alltid var så enkelt att förlänga dygnet!

Kom ihåg att läsa reglerna noga, det är upp till er själva att ha koll. När ni skickar ert mail med ert bidrag betyder det att ni har läst och accepterat reglerna. Har du några frågor så ställ dom via mail eller i tråden Pysselpassion Idol FAQ. Jag är på bröllop i helgen så det kan dröja till söndagkväll innan ni får svar!

Du skickar ditt bidrag som en bifogad fil via mail till pysselpassion@gmail.com . Filen får vara max 500x500 pixlar. Döp din fil till Vecka1dittnamn. (Till exempel Vecka1MahlinAndersson) Även ditt mail bör vara märkt med detta som titel/ämne. Endast en bild per alster. För att vara säker på att få rätt antal poäng så förtydliga i ditt mail vad du använt/gjort för att tjäna in dina poäng.

Sååå.. vi längtar efter att få se era bidrag..

Lycka till från Pysselpassion med DT via Mahlin

PS.. 10 extrapoäng om du får med någon av följande låttitlar på din LO/kort

Natalie, hurt, mercy, Don´t stop the music, you are beautiful, these words, so sick, I kissed a girl, Viva la vida, release me eller It´s my life.

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag tänkte försöka mig på materialutmaningen, men jag undrar 1. Chalk, kan det även vara fluid chalk? För den enda torrchalk förpackningen jag har står det ingen tillverkare på.
  Och spets som är som bonus, ska den räknas in till dom 5 olika tillverkarna, hittar tyvärr ingen spets som jag vet tillverkare på...

  SvaraRadera
 2. Hej Millan. Det går lika bra med Fluid Chalk absolut!.. Spets räknas utöver de fem eftersom spetsen inte är ett måste. Du behöver alltså inte veta tillverkaren! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte tillverkare på en del av mina dekos, räknas de inte då som en av 5??

  SvaraRadera
 4. Nu är jag klar med min! Ska bara fota den i dagsljus imorgon och skicka den till er! Tack för en rolig utmaning!

  SvaraRadera
 5. Kul att det är fler klara..min LO kände sig lite ensam tror jag..va visst bara jag som skickade in min redan igår/inatt *fniss*
  jag började men kunde inte sluta förrän den var klar.

  SvaraRadera
 6. Hej! Vad kul detta verkar! Om man använder en bit overlay på sin layout, räknas det som ett av 5 papper då? Det gör det väl inte?

  SvaraRadera
 7. Svar till Cia: vi vill ha fem namngivna tillverkare så de du inte vet räknas inte till de fem, men du ju ha med andra dekos utöver.

  Svar till Fia: Overlay räknar jag mer som dekoration än som papper. Så nej, den räknas inte som ett papper.

  Till er andra.. det är sååå kul att så många vill vara med.. Ni är pärlor allihopa!! Heja!

  SvaraRadera